rss

Test in premiera cu noul Fiat Aegea sau Tipo 2015 motorizare 1.4 Benzina 95 CP

Concurentul modelului Dacia Logan se numeste acum Fiat Aegea 2015.

Test in premiera cu noul Fiat Aegea sau Tipo 2015 motorizare 1.4 Benzina 95 CP

Noua masina de clasa mica sedan a celor de la Fiat este construita in Turcia si vine sa concureze de la egal modelul national Logan II.
In comparatie cu acesta noul Fiat care se vinde in Italia sub numele de Tipo, in Turcia sub numele de Linea si in Romania sub numelele de Aegea are o caroserie la nivelul masinii romanesti insa conform primelor informatii de o calitate de fabricatie low-cost.


MOTORIZARE


Prezent in cadrul SAB 2015 noul Aegea are o lista de preturi care porneste de la 12.500 euro pentru versiunea de baza 1.4 benzina de 95 CP, si poate urca fara probleme la peste 16.000 euro daca vrem versiunea 1.3 Multijet.


Motorizarea pe benzina din seria Fire este una clasica pentru Fiat, acest propulsor fiind lansat in premiera in urma cu mai bine de 15 ani pe modelul Punto.Cutia de viteze este una manuala destul de exacta, insa timoneria nu poate concura cu oferta celor de la Dacia care in continuare ofera o transmisie facil de utilizat.


PRET ACHIZITIE
Pretul mare de achizitie, calitate slaba de fabricatie si lista foarte mare de optionale sunt ingrediente care nu vor permite masinii turcesti sa faca o figura buna pe piata auto din Romania.


Mai mult decat atat scaderea dealerilor Autoitalia reprezinta inca un motiv pentru ca o alegere Fiat reprezinta o chestiune delicata.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
fiat aegea, test drive fiat aegea, drive test fiat aegea, test ro fiat aegea, fiat tipo test drive, review fiat tipo 2016, nuove fiat tiop