rss

Toate masinile cu volan pe dreapta urmeaza sa fie interzise in Romania

Conform primelor informatii despre noul proiect de lege al PSD, toate masinile cu volan pe dreapta urmeaza sa fie interzise.

Toate masinile cu volan pe dreapta urmeaza sa fie interzise in Romania

Aceasta este o veste demna de laudat daca are sanse a trece de cele doua camere ale Parlamentului, in prezent situatia accidentelor mortale cu masini importate din Marea Britanie pune Romania pe harta neagra a Europei.


onducerea Registrului Auto Român se gândește să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Cauza este numărul mare de accidente în care sunt implicate acestea.„În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, spune George Dincă, șeful Registrului Auto Român într-un interviu acordat Capital.


Totuși el nu precizează ce se va întâmpla cu mașinile care provin din Malta, și aceasta țară membră a UE, care au deasemenea volan pe dreapta.


În România sunt înmatriculate circa 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. În cazul accidentelor în care sunt implicate şi maşini cu volan pe dreapta, conform statisticilor Poliției, vina aparţine şoferilor acestor maşini în 90% dintre situaţii.


Deputatul Beatrice Tudor a solicitat o serie de date din partea Ministerului Transporturilor pentru a afla numărul exact al mașinilor de acest tip aduse în România, în ultimii doi ani. De asemenea, se dorește o poziție oficială a Registrului Auto Român față de covertirea unei instalații de pe partea dreaptă pe partea stângă și cât de sigură este această convertire.


”Am început demersurile pentru promovarea unei inițiative legislative care să interzică circulația pe drumurile din România a mașinilor cu volanul pe partea dreaptă. Cred că, înainte de toate, siguranța cetățenilor trebuie să fie pe primul loc”, arată și Gabriel Petrea, inițiator al legii. Riscurile volanului pe dreapta în România


În momentele în care vrei să depăşeşti, nu este suficient să înclini puţin capul cum ai face într-o maşină normală, ci trebuie să ieşi de pe sensul de mers cu jumătate de maşină şi să te apleci serios în stânga ca să vezi dacă vine ceva din faţă.


Manevra este cât se poate de periculoasă, o mare parte din accidentele rutiere iscându-se tocmai din acest motiv.În același timp, vezi cu greu dacă te depăşeste cineva. Şoferii cu astfel de maşini, mai prudenţi, lasă o distanţă mai mare faţă de maşina din faţă, ca să vadă înainte mai bine. Dar odată ce laşi distanţa mare, cineva din spate tinde să te depăşească, dacă mergi în coloană.


Tu nu-l vezi la timp şi te trezeşti că vrei să depăşesti când deja este o maşină lângă tine. Iar şofatul pe timp de noapte este şi mai dificil.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
masini volan pe dreapta, rar volan dreapta, legislatie masini volan dreapta, masini UK interzise in romania, accidente cauzate de masini cu volan pe dreapta, probleme cod rutier masini volan dreapta, probleme rar masini importate uk, interziceti masinile cu volan pe dreapta