rss

Toate masinile Volvo vor atinge maxim 180 de km/h! Scade viteza creste siguranta

Volvo Cars, din poziția de lider mondial în materie de siguranță, transmite un puternic semnal de alarmă cu privire la riscurile generate de viteza excesivă.

Toate masinile Volvo vor atinge maxim 180 de km/h! Scade viteza creste siguranta

Acesta intenționează să limiteze viteza maximă a tuturor automobilelor sale la 180 km/h, începând cu anul 2020.


Viziunea companiei în materie de siguranță este una dintre cele mai ambițioase din industria auto: începând cu anul 2020, nicio persoană nu va mai fi rănită sau ucisă într-o mașină nouă Volvo. Doar tehnologia nu va reuși să elimine complet accidentele, de aceea Volvo Cars își îndreaptă atenția asupra comportamentului șoferilor.Cercetările făcute de Volvo Cars au identificat trei elemente ce reprezintă ”lacune” în procesul de stopare a accidentelor grave, iar viteza excesivă este una dintre cauzele predominante. 

”Volvo este lider în materie de siguranță: mereu am fost și mereu vom fi”, afirmă Håkan Samuelsson, Președinte și CEO. ”Datorită cercetărilor noastre, suntem conștienți de zonele ce ridică probleme atunci când vine vorba de a pune capăt rănirilor grave și accidentelor mortale în mașinile noastre.Poate limitarea vitezei maxime nu va rezolva toate problemele, dar merită implementată pentru a putea salva chiar și o singură viață.”

În afara limitării vitezei maxime, compania cercetează modul în care combinația dintre controlul inteligent al vitezei și tehnologia geofencing ar putea pe viitor reduce automat viteza automobilelor în apropierea școlilor și spitalelor.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Toate, masinile, Volvo, atinge, maxim, km/h, Scade, viteza, creste, siguranta