rss

Top 3 motive pentru a verifica periodic presiunea anvelopelor masinii tale

Pentru a te bucura cât mai mult de experiența de
condus în timpul sezonului cald, asigură-te că presiunea din anvelopele tale este cea corectă.

Top 3 motive pentru a verifica periodic  presiunea anvelopelor masinii tale

Iată care sunt cele 3 motive de bază pentru care trebuie să verifici periodic presiuneaanvelopelor.


1. O experiență de condus mai ușoară și mai sigură


Presiunea anvelopelor influențează puternic manevrabilitatea mașinii și siguranța șoferului.


Anvelopele cu presiune scăzută sau anvelopele cu presiune neuniformă fac ca mașina săreacționeze mai lent din punctul de vedere al direcției și, totodată, să se comporte neașteptat însituații extreme.
“Importanța unei presiuni corecte a pneurilor se resimte mai ales în situațiile extreme, ce implicămișcări rapide de direcție, cum ar fi schimbarea benzii de circulație sau evitarea unei coliziuni cuun animal de pe drum.


Pe timp de ploaie, de exemplu, anvelopele cu presiunea prea mică potcrește distanțele de frânare și pot reduce rezistența la acvaplanare”, explică Martin Dražík,Product Manager, Nokian Tyres Europa.Manipularea instabilă devine și mai accentuată atunci când încărcătura este una mare. Spreexemplu, când conduci un vehicul de mare greutate, remorcă sau rulotă, presiunea în anvelopetrebuie mărită.


2. O durată de viață mai mare a anvelopelor


Presiunea din anvelope influențează, de asemenea, și durata de viață a anvelopelor. Cele cupresiune sub normă sunt mult mai predispuse deteriorării.


Presiunea scăzută a anvelopelor duce la supraîncălzire și, implicit, la creșterea uzurii acestora.Având în vedere că elementele structurale ale anvelopei devin mai calde, este posibil să aparădefecțiuni, care pot duce chiar și la cedarea acesteia.


Presiunea scăzută reduce distanța dintre roată și suprafața anvelopei. Acest lucru crește riscul caanvelopa să lovească roata și, implicit, posibilitatea de deteriorare a anvelopei atunci când sedeplasează pe o bordură.În timpul verii, loviturile și gropile pot spori impactul asupra pneurilor.“În mod ideal, presiunea scăzută apare chiar în momentul în care șoferul plănuiește să schimbeanvelopele. În cel mai rău caz, anvelopele cu presiune scăzută se deteriorează chiar înainte cașoferul să poată ajunge într-o benzinărie”, continuă Martin Dražík.3.


Reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2Presiunea anvelopelor influențează în mod direct consumul de combustibil al autovehiculului și emisiile de carbon.


Presiunea redusă sporește rezistența la rulare a anvelopei, ceea ce duce laconsumul inutil de carburant.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
autosoft, presiune pneuri vara, sfaturile specialistilor, autosoft dudesti presiune, autosoft baneasca presiune pneuri, pret realizare presiune autosoft