rss

Totul despre noua generatie de modele Volvo S60 2018-T8 Twin de 400 CP

Noul S60, sedanul sport premium Volvo Cars, a fost prezentat astăzi în premieră mondială live de la prima fabrica Volvo din SUA: Charleston, Carolina de Sud.

Totul despre noua generatie de modele Volvo S60 2018-T8 Twin de 400 CP

”Noul S60 este una dintre cele mai încântătoare mașini Volvo realizate vreodată”, a spus Håkan Samuelsson, președinte și director executiv al Volvo Cars. ”Este o mașină dedicată șoferilor, un model care oferă o poziție puternică în piața sedan-urilor din SUA și China, creând mai multe oportunități de creștere pentru Volvo Cars.”


Noul S60 este prima mașină Volvo vândută fără motorizare diesel, semnalând angajamentul companiei pentru electrificare și un viitor dincolo de motoarele tradiționale cu combustie. În 2017, Volvo Cars a fost primul producător auto care a anunțat strategia sa privind electrificarea tuturor modelelor până în 2019.
Două motoare pe benzină turbo-charged și supercharged hibride plug-in vor fi disponibile pentru noul S60: hibridul plug-in T6 Twin Engine AWD care generează combinat 340 CP, și hibridul plug-in premiat T8 Twin engine care generează 400 CP*. Motoarele pe benzină T5 și T6 vor fi disponibile la lansare.


”Șasiul activ și modurile de condus oferă control excelent și performanță care transformă modelul într-o mașină dedicată șoferilor”, spune Henrik Green, Vice Președinte Senior pentru Cercetare și Dezvoltare la Volvo Cars. ”S60 are incluse tehnologii consacrate, pe care le găsim și la bordul modelelor din seria 90 și 60, ceea ce transformă noul S60 în una dintre cele mai bune modele sedan sport existente pe piață.”

Noul S60 este construit pe platforma scalabilă de produs SPA, include tehnologii de siguranță și sistem de infotainment, dotări întâlnite la modelul estate premium V60 lansat anul acesta, dar și la modelele seriei 90 și modelul premiat XC60, toate acestea reușind să atingă performanțe de top în materie de siguranță. Astfel, noul S60 este una dintre cele mai sigure mașini de pe șosea.


 

Sistemul City Safety cu asistență la frânare ajută șoferul să evite potențiale coliziuni și este singurul sistem de pe piață care identifică pietoni, bicicliști și animale mari. Pentru prima oară în segmentul sedan, City Safety folosește frânarea automată pentru a evita coliziunea cu mașinile ce vin din sens opus.

Sistemul opțional Pilot Assist - care oferă suport la virare, accelerare și frânare pe drumuri bine marcate la viteze de până la 130 km/h - a fost actualizat cu performanțe îmbunătățite la virare. S60 include și sistemele Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation și alte sisteme de asistență la virare. Sistemul opțional Cross Traffic Alert cu frânare automată crește siguranța pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic. Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
volvo s60 2018, imagini volvo s60 2018, test volvo s60 2018 t8 twinengine, motor 400 cp volvo s60 2018, imterior volvo s60 2018 t8