rss

Totul despre noul motor Ford Ecoboost de 1.5 litri fabricat la Craiova-SIGMA GTDI 180 CP si 240 Nm

Astazi a inceput productia noului motor Ecoboost de 1.5 litri in uzina Ford de la Craiova.

Totul despre noul motor Ford Ecoboost de 1.5 litri fabricat la Craiova-SIGMA GTDI 180 CP si 240 Nm
Noul motor cu patru cilindri se va alătura la Craiova unui alt agregat pe benzină din familia Ecoboost, unitatea cu trei cilindri de 1.0 litri Ecoboost. Linia de producţie va deservi naşterea ambelor motoare, personalul uzinei româneşti urmând să se asigure de calitatea propulsoarelor ce vor ajunge să pună în mişcare modele vândute pe mai multe continente.


Ceea ce interesează publicul larg este ce resurse va oferi unitatea pe benzină. Se pare că Ford a reuşit să obţină nu mai puţin de 180 de cai putere şi un cuplu motor extrem de generos pentru un ”benzinar”: 240 de Nm.Noua unitate va purta alături de capacitate şi indicativul GTDI, care nu este altceva decât o abreviere de la Gasoline Turbo Direct Injection. Pentru a putea fi uşor acceptat de publicul larg, dar şi pentru a putea fi vândut în Europa, noul motor respectă normele de poluare Euro 5.


Cu toate acestea, oficialii Ford au refuzat să dea informaţii despre debutul agregatului pe Bătrânul Continent. Iniţial, acesta va fi vândut pe piaţa din China. Mai apoi va urma şi cea din Statele Unite. Tot oficialii Ford au anunţat că noul motor nu vine să înlocuiască actuala unitate Ecoboost de 1.6 litri.Pentru producţia motoarelor Ecoboost, Ford a investit 230 de milioane de euro la Craiova. Dintre acestea, 180 de milioane au fost necesare doar pentru asamblarea agregatului de 1.0 litri. Pentru unitatea de 1.5 litri s-au mai cheltuit alte 50 de milioane de euro.

În prezent, pe linia de asamblare de la Craiova cele două motoare ocupă fiecare câte 50% din capacitatea zilnică. Procentul ar urma să scadă sau să crească, în funcţie de cerinţele pieţei.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
ford 1.5 ecoboost craiova, ecoboost 180 cp, 180 bhp, sigma gtdi, new ecoboost 1.5 gtdi, 240 nm, 0-100 km/h, viteza maxima, mondeo 1.5 ecoboost, focus 1.5 ecoboost, kuga 1.5 ecoboost, 0-60 mph, ford made in romania, new romanian ecoboost engine