rss

TUPEU de BORFAS-PDL decide ca ne trebuie o noua taxa auto de vanzare cumparare! Masinile mai vechi de 4 ani trebuie sa plateasca o noua taxa de vanzare!

Liderii coalitiei de guvernare au decis sa nu renunte la taxa auto si sa impoziteze si vanzarea automobilelor second-hand inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007.

TUPEU de BORFAS-PDL decide ca ne trebuie o noua taxa auto de vanzare cumparare! Masinile mai vechi de 4 ani trebuie sa plateasca o noua taxa de vanzare!
Vanzarea automobilelor inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 ar putea fi taxata, anunta Mediafax. Masura este o cauza a deciziilor luate de Ministrul Mediului si al Padurilor, Laszlo Borbely, care a decis sa evite returnarea sumelor incasate de la cei care si-au inmatriculat automobilele in Romania prin taxarea primei vanzari a vehiculelor care au platit taxa de poluare inainte de 1 iulie 2008. Respectiva masura ar fi fost discriminatorie pentru cei care au platit taxa de prima inmatriculare inainte de data respectiva, asa ca liderii coalitiei guvernamentale au facut inca o schimbare – taxarea vehiculelor importate inainte de 1 ianuarie 2007.

"S-a convenit in acelasi timp sa fie respectat principiul nediscriminarii prin modificarile care urmeaza sa fie introduse de Guvern", a declarat Laszlo Borbely.

Pentru moment, nu a fost stabilit nimic clar, executivul purtand in continuare discutii in privinta noului proiect de lege, dar directia in care va merge acesta este evidenta. Prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de introducerea taxei de prima inmatriculare va fi taxata in acelasi mod cu taxa auto actuala, dupa acelasi algoritm, dar cetatenii vor primi o reducere de 30% a cuantumului taxei.

In plus, respectivilor li se va restitui o parte din banii achitati deja de proprietari, dar plata este esalonata pe mai multi ani, pentru a evita returnarea unei sume colosale (estimate la 750 de milioane de euro) intr-o perioada scurta de timp. Intre timp, proprietarii trebuie sa plateasca intreaga suma intr-o singura rata pentru a-si putea inmatricula automobilele in Romania.

Indiferent de modificarile care vor fi operate, Ministrul Mediului nu vrea sa renunte la taxa auto. Cu riscul declansarii procedurii de infringement si a altor procese cu proprietarii de automobile din Romania, inclusiv cu ce care au pierdut in instanta, Guvernul pastreaza taxa auto si o va aplica si altor automobile, in incercarea de a elimina clauzele discriminatorii.

Intre timp, state precum Bulgaria incaseaza sume importante de bani pentru inmatricularea automobilelor "nedorite" in Romania, care ajung sa circule tot pe strazile noastre, iar intregul proces ii creeaza peri albi automobilistului roman, lovit din toate partile cu fel si fel de taxe si costuri suplimentare.Autor: AL
Sursa: Autolatest & Mediafax

TUPEU, BORFAS-PDL, decide, trebuie, noua, taxa, auto, vanzare, cumparare, Masinile, vechi, trebuie, plateasca, noua, taxa, vanzare