rss

Un sofer este acuzat de ucidere din culpa in premiera in urma unui accident rutier in care a decedat un pieton

Expertiza specialistilor, dinamica accidentului duce la o codamnare a unui sofer vitezoman.

Un sofer este acuzat de ucidere din culpa in premiera in urma unui accident rutier in care a decedat un pieton

Un șofer care a accidentat mortal o femeie în vârstă de 71 de ani, după ce aceasta s-a angajat neregulamentar în traversare, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru ucidere din culpă, din cauza vitezei cu care circula în localitate.


Expertiza de specialitate a indicat că șoferul avea 83 de kilometri la oră în momentul în care a observat victima, la aproximativ 50 de metri de el, însă, deși a frânat, nu a mai putut evita tragedia. Cazul de mai jos ar trebui să fie o lecție de luat în seamă de către șoferii care circulă în mod obișnuit cu cel puțin 70-80 de kilometri la oră în localitate, apreciind că această viteză este una ”sigură”.


Procurorii au stabilit că viteza a fost o cauză favorizantă a accidentului, astfel că șoferul va fi judecat doar pentru o parte din vină pentru producerea accidentului.Din primele cercetări ale polițiștilor rutieri a rezultat că femeia care a decedat, Didina S., din Plopeni, s-a angajat în traversare fără a se asigura, moment în care a fost acroșată de o autoutilitară Ford Tranzit, condusă dinspre Botoșani spre Suceava de Sorin Ursachi, în vârstă de 48 de ani, din comuna Verești. Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Suceava, unde a decedat după aproximativ o oră.


Dacă autoutilitara avea sub 67 de km/h, accidentul putea fi evitat


Una dintre concluziile esențiale din anchetă este că șoferul nu a mai putut evita tragedia din cauza vitezei. Deși acesta a acționat frâna când a observat victima traversând din stânga sa, nu a reușit să o evite.


Concluzia procurorului este că traversarea neregulamentară a fost cauza determinantă a accidentului, în timp ce viteza autoutilitarei a fost cauză favorizantă a tragediei.


O altă concluzie de specialitate care a dus la trimiterea în judecată a șoferului a fost că accidentul putea fi evitat dacă inculpatul avea o viteză mai mică de 67 de kilometri la oră
sAutor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
sofer ucidere din culpa, accident mortal suceava, probleme procuratora soferi vitezomani, dinamica accidentului viteza ucide