rss

Un Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet 2 AllGrip este mai scump in Romania cu 4.000 euro decat in Ungaria

Continuam seria anchetelor cu preturile reale ale masinior din Europa vs cele din Romania.

Un Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet 2 AllGrip este mai scump in Romania cu 4.000 euro decat in Ungaria

Acum am ajuns la marca Suzuki care are deja in Romania un bazin de fani extrem de important de unde este si nevoie sa aratam de fapt care sunt diferentele intre preturile de vanzare ale unei masini noi in Romania fata de un pret intalnit intr-o tara vecina.
Suzuki Vitara este un model arhicunoscut la noi, iar gama 1.4 BoosterJet de 140 CP este poate cea mai reusita din gama, model care la noi se vinde intr-o varianta Passion Allgrip MT cu suma de 19.000 euro cu TVA inclus. Daca mai punem si vopseaua metalizata ajungem la 19.400 euro TVA inclus.Pentru aceeasi masina intr-un nivel de echipare mai bun GL+ cu motorul 1.4 BoosterJet MildHyrid si transmisie integrala clientul din Ungaria plateste suma de 6.110.00 forinti, adica echivalentul a 17.690 euro. Din acest pret scadem TVA-ul din Ungaria de 27% pentru ca venim cu ea in Romania si ajungem la un pret de achizitie pentru o pesoana fizica de 12.910 euro.


La noi punem TVA-ul de 19% si ajungem la un pret total de 15.367 euro TVA inclus fara a benefecia de nici un discount la dealerul din Ungaria.Adica avem o diferenta de 4.000 euro pe care o plateste clientul din Roamnia fata de clientul din Ungaria pentru o masina identica.


Aceeasi situatie a fost sesizata si la modelul Dacia Duster de Cehia care era mai ieftin acolo cu 4500 euro fata de cel vandut in Romania AICI!


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
pret vitara ungaria, probleme vitara romania vs ungaria, diferente pret suzuki ungaria vs suzuki romania, vitara passion vs vitara gl ungaria