rss

Uzina Ford Romania de la Craiova nu a platit statului roman pana acum nici un LEU impozit pe profit

Jurnalistii de la Gazet de Sud spun ca Fort Romania SA nu a platit nici acum impozitul pe profit...si da Ford are profit in Romania.

Uzina Ford Romania de la Craiova nu a platit statului roman pana acum nici un LEU impozit pe profit

Business-ul Ford la Craiova este profitabil pentru producătorul auto. Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 159 de milioane de lei în urmă producţiei auto de la Craiova, vândută în Europa. A plătit vreodată Ford impozit pe profit către statul român?


A plătit Ford impozit pe profit statului român?
Potrivit datelor din bilanțul contabil aferent anului 2019, este trecută aceeași suma la profitul brut și la profitul net. Respectiv, 159.084.206 lei. În mod normal, o firma care plătește impozit pe profit înregistrează în bilanțul contabil la rubrica “Profitul net” o suma mai mică decât la profitul brut. La Ford este trecută aceeași suma, la ambele rubrici. La fel a fost și în 2018.


Raționamentul economico-financiar este acela că Ford nu a plătit impozit pe profit către statul român.


În urmă cu câțiva ani, după o perioada în care a lucrat pe pierdere, în anul în care compania a intrat pe profit, reprezentanții companiei au menționat că va trebui să își recupereze pierderea din anii anteriori, după care va plăti profit statului român. Din analiza efectuată de GdS, până anul trecut, Ford nu plătise niciodată impozit pe profit în România.
GdS a adresat întrebări reprezentanților Ford, referitoare la plata impozitului pe profit către statul român. GdS a adresat întrebări reprezentanților Ford, referitoare la plata impozitului pe profit către statul român. Vineri, la închiderea ediție, Ford a comunicat că entitatea economică nu a achitat anul trecut sau în alți ani impozit pe profit către statul român.


Comunicatorii Ford au precizat, vineri, pentru GdS: „Nu am plătit (impozit pe profit către statul român – n.r.) pentru că deși am avut profit contabil, din punct de vedere fiscal am fost pe pierdere”.


Articol preluat de la: Gazeta de Sud

Autor: AL
Sursa: Autolatest& Gazeta de Sud

Tags:
gazeta de sud ford, impozit pe profit ford romania, probleme financiare ford romania 2020, impozit profit ford romania, uzina ford nu a platit impozit pe profit