rss

Vanzarile VW scad in timp ce KIA Motors anunta o stabilitate pe toate pietele

Kia Motors anunță vânzările globale din luna iulie 2020.

Vanzarile VW scad in timp ce KIA Motors anunta o stabilitate pe toate pietele

Kia Motors Corporation a înregistrat vânzări globale de 219.901 unități înluna iulie 2020, reprezentând o scădere de 3% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.SUV-ul Sportage se află în topul vânzărilor globale, cu 30.949 unități vândute, urmat de SUV-ul Seltos cu 28.241 unități vândute și de modelul K3 (comercializat sub numele de Forte pe anumitepiețe) cu 22.555 unități vândute.


Vânzările în Coreea de Sud


Vânzările din Coreea de Sud s-au menținut la același volum ca anul trecut (47.080 unități), cu47.050 unități vândute în 2020.Noile modele precum noul SUV Sorento, lansat în martie și sedanulK5 (comercializat ca Optima pe anumite piețe) lansat în luna decembrie a anului trecut au contribuitla stabilitatea cererii.


Vânzările din afara Coreei de Sud


În comparație cu iulie 2019, vânzările pe piețele globale au scăzut cu 3.7% în luna anterioară, la172.851 unități, fiind afectate de o economie lentă datorată pandemiei COVID-19.Kia se așteaptă la un ritm de vânzare revigorat în a doua jumătate a anului, datorită unei liniiputernice de noi modele.


Printre acestea se numără lansarea SUV-ului compact Sonet în India și apatra generație a noului model Kia Carnival MPV (vândut ca Sedona pe unele piețe).În ciuda provocărilor mediului de afaceri, Kia va continua să se concentreze pe realizarea strategieipe termen lung ‘Plan S’.


Conform acestei strategii, Kia urmărește să lanseze 11 automobileelectrice și să crească marja profitului operațional la 6% până în 2025.


De partea cealalta marii constructori europni precum VW anunta vanzari mai mici cu 35% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
vanzari kia europa, vanzari kia romania 2020, vanzari pandemie kia hyundai, vanzari kia vs vw pandemie