rss

Vesti pentru Soferi-Creste pretul benzinei si al motorinei incepand cu 1 ianuarie 2019

Soferii din Romania trebuie sa se astepte la un nou val de scumpiri cand vorbim de combustibili.

Vesti pentru Soferi-Creste pretul benzinei si al motorinei incepand cu 1 ianuarie 2019

„Nivelul accizelor (…) se actualizează cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie.


Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, până cel mai târziu pe data de 20 octombrie a fiecărui an”, scrie în Codul Fiscal.


Guvernul va impune, de la 1 ianuarie 2019, carburanţi cu un conţinut ridicat de biocombustibil, măsură care trebuia să intre în vigoare încă de la începutul acestui an, dar care a fost amânată.
De atunci, benzina va trebui să conţină bioetanol în proporţie de 8%, faţă de 4,5% cât este acum, iar motorina 6,5% biodiesel, faţă de 5% cât este acum.


România a amânat cu un an introducerea acestei prevederi, dar, potrivit unor surse apropiate situaţiei, de la 1 ianuarie vor intra în vigoare noile praguri. Un proiect de ordonanţă de urgenţă pe această temă a fost deja redactat la jumătatea anului şi a devenit deja lege.


La motorină, avertismentul apare dacă se depăşeşte pragul 7% componentă bio.


După o scmpire accelerată a carburanţilor în prima jumătate a anului, ultimele trei luni au adus o scădere semnificativă a preţurilor, generată de scăderea cotaţiilor produselor petroliere.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
pret benzina 2019, pret motorina 2019, scumpri carburanti 2019, preturi pompa 2019