rss

Vezi care este norma de poluare a masinii tale! Unde o gasesc in talon sau carte de identitate CIV RAR

In urma cu cateva zile celebra primarita Firea a tecut impreuna cu PSD si ADLE legea OXIGEN in Bucuresti.

Vezi care este norma de poluare a masinii tale! Unde o gasesc in talon sau carte de identitate CIV RAR

Asadar, toti cei care merg cu masina in Bucuresti fie ca sunt bucuresteni sau din alt judet de anul viitor urmeaza sa plateasca 1500 de lei.


Insa pentru a vedea cum descoperi normal de poluare a masinii tale trebuie sa te uiti pe urmatoatele documente in aceste zone:


În CIV de tip nou, norma de poluare poate fi identificată în două locuri:- la punctul 6 – Număr national de registru - în șirul de caractere, ultimele două reprezintă norma Euro;
- la punctul 17 – Cod național de emisii – aici se regăsesc doar caracterele care indică norma Euro.În CIV de tip vechi, norma de poluare poate fi identificată la punctul 5 – Numărul de omologare – ultimele două caractere din șir reprezintă norma Euro.
Interpretarea caracterelor consemnate în CIV se face în felul următor:
Euro 6 – E6, R6, T6;
Euro 5 – E5, R5, RE, T5, H5;
Euro 4 – E4, R4, K4, T4, H4;
Euro 3 – E3, R3, T3, H3;
Euro 2 – E2, R2, K2, T2, H2;Euro 1 – E1, R1, K1, T1, H1;
Non-euro – orice alte combinații de două caractere alfanumerice reprezintă norma non euro;
EE - pur electric.
În fotografiile alăturate vă prezentăm mai multe tipuri de cărți de identitate ale vehiculului, emise de-a lungul timpului de Registrul Auto Român, fiind evidențiat locul în care se regăsesc informațiile despre norma de poluare.


Totuși, dacă nu sunteți siguri că v-ați lămurit cu privire la norma de poluare a vehiculului dumneavoastră, o variantă la fel de rapidă este să folosiți aplicația Istoric vehicul, disponibilă gratuit pe site-ul rar.


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
norma poluare rar, norma poluare civ rar, unde gasesc norma de poluare a masinii in acte, norma poluare rar euro in talon, ce euro are masina mea?, taxa oxigen bucuresti euro 2 3 4 5 6