rss

Vezi cat de mare este stratul de zapada in Romania 9 decembrie 2012

De cateva zile in partea de vest a Romaniei ninsoara a asternut un strat considerabil de zapada pe carosabil.

Vezi cat de mare este stratul de zapada in Romania 9 decembrie 2012

Autoritatile au fost si de aceasta data suprinse de fenomenele meteorologice, multi dintre soferi ramanand blocati in zonele de munte datorita lisei aderentei.


Vezi ce zice CNADNR despre soselele blocate si de efortul de eliberare al carosabilului de zapada:
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că in intervalul orar 05:30 – 18:30 s-a acţionat cu un număr de 1215 autoutilaje şi s-au răspandit 7671 tone material antiderapant şi 2tone clorură de calciu.


S-a deschis circulaţia pe următoarele sectoare:


DN 6 (Biled - Sannicolau), km 584+000 – km 617+295 pentru toate categoriile de vehicule, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă;


DN 59C  (Jimbolia - Sânicolau Mare), km 0+000 – km 41+073;

DN 1A, Cheia-Limită de judeţ Braşov km 155+100 –km 155+300 se circulă restricţionat pe un singur sens, în prezent se acţionează în vederea asigurării circulaţiei pe întreaga parte carosabilă. Totodată menţionăm că pe DN 1A în dreptul km 149 circulaţia se desfăşoară pe un singur fir din cauza unor tiruri blocate.
Menţionăm că la această oră sectoarele de drumuri naţionale si autostrăzi cu circulaţie întreruptă sunt:


A1 Arad – Timişoara, km 503+650 - km 535+850, (măsura a fost luată din cauza viscolului, acţiunea de deszăpezire a părţii carosabile pentru acest sector de drum a început odată cu diminuarea viscolului).


În ceea ce priveşte reţeaua de drumuri naţionale din partea de Sud- Vest, Vest şi Nord a ţării, aici exisă durmuri la ses cu depuneri de zapada de maixm 1-2 cm si se circula in conditii de iarna,  iar pe drumurile nationale de la munte este un strat maxim de zapada de 3-5 cm pe care se acţionează cu utilaje şi material antiderapant si aici circulatia se desfasoara in conditii de iarna.

CNADNR-SA roagă participanţii la trafic ca în perioada următoare să respecte cu maximă atenţie restricţiile de viteză specifice sezonului, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată), etc.


Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
zapada sosea, harta rutiera zapada iarna, inmh, unde este zapada pe sosele, judeţelor afectate de vremea rea, tafic ingreunat, munti de zapada, lanturi, anvelope de iarna, consum combustibil iarna, cum se circula acum, temperaturi, harta inmh, ninsoare, lapovita, alunecus, aderenta, nameti, trafic bucuresti, sfaturi pentru condusul pe zapada, cnadnr, decembrie 2012, prognoza 2013