rss

Volvo Cars va instala camere în interiorul mașinilor impotriva soferilor bauti si drogati

Volvo Cars face un nou pas către ambiția de a opri decesele care au loc în mașinile pe care le produce, adresând problemele intoxicării și a neatenției la volan.

Volvo Cars va instala camere în interiorul mașinilor impotriva soferilor bauti si drogati

Pe lângă excesele de viteză pe care compania intenționează să le combată prin limitarea vitezei maxime, intoxicările și diversele tipuri de distragere a atenției sunt alte două motive de îngrijorare pentru siguranța în trafic.
Împreună, aceste trei aspecte reprezintă principalele neajunsuri pentru a fi în concordanță cu viziunea Volvo Cars spre a asigura un viitor cu zero decese rutiere și necesită concentrarea asupra comportamentului uman în activitatea companiei ce privește siguranța.


De exemplu, statisticile oferite de NHTSA arată că în SUA, în aproape 30% din decesele rutiere din 2017 au fost implicați șoferi intoxicați.
Volvo Cars consideră că intoxicarea și neatenția ar putea fi abordate prin instalarea de camere video în mașini și a altor senzori pentru a monitoriza conducătorul auto, permițând mașinii să intervină dacă un șofer intoxicat sau distras nu ar răspunde semnalelor de atenționare și ar risca să fie implicat într-un accident care să producă rănirea gravă sau decesul.


Această intervenție ar însemna o limitare a vitezei mașinii, trimiterea de alerte către serviciul de asistență Volvo On Call și în ultimă instanță încetinirea în mod activ a mașinii și parcarea acesteia în siguranță.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Volvo, Cars, instala, camere, interiorul, mașinilor, impotriva, soferilor, bauti, drogati