rss

Volvo ramane promotorul sigurantei rutiere! Romania trebuie sa faca pasi importanti

La nivelul Uniunii Europene, aproape 20 de persoane per 1 milion de locuitori au decedat în accidente pe drumuri urbane în 2018.

Volvo ramane promotorul sigurantei rutiere! Romania trebuie sa faca pasi importanti

Statisticile arată că 53% din decesele din cauze rutiere auloc în zonele rurale, 38% în zonele urbane și 9% pe autostrăzi. Datele diferă semnificativ de la oțară la alta, cu valori sub medie în majoritatea țărilor nordice și din Europa de Vest.


În România,Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Malta, Polonia, Portugalia mai multe cazuri de decese rutiereau avut loc în zonele urbane față de rural.Însă, pentru o treime din țările membre UE numărul de decese din cauză rutieră a scăzut cu30% sau mai mult în perioada 2010-2019, Grecia înregistrând cea mai mare scădere (-45%),urmată de Suedia (-32%), Finlanda (-14%) și Letonia (-12%).


La fiecare persoană decedată din cauză rutieră, alte cinci suferă răni grave, care pot amenințaviața. Rănile grave au, adesea, repercusiuni mai costisitoare pentru societate din cauza nevoilormedicale și de reabilitare.


„Traficul a devenit din ce în ce mai aglomerat și oamenii petrec tot mai mult timp în mașină.


Din acest motiv, ar trebui să ne preocupăm cu toții să facem spațiul rutier mai sigur, fără a pierde din vedere ceea ce simbolizează, la origini, mașina, și anume libertatea de mișcare. Pentru a fiîn siguranță în trafic este necesar să respectăm câteva lucruri.


Totul începe de la folosirea centurii de siguranță, după care folosirea unui scaun pentru copii poziționat corect, cu privireacătre spatele mașinii sau a unui înălțător, dar și păstrarea unei viteze sigure”, spune MalinEkholm, Președinte Centrul de Siguranță Volvo Cars.


Distragerea atenției, perturbările și orice factor care duce la pierderea concentrării la volanreprezintă un pericol pentru toți șoferii. Volvo atrage atenția asupra acestor pericole și a dotat mașinile cu funcționalități Active Safety, pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto.


Compania abordează deja importanța menținerii unei viteze sigure, prin montarea limitatoarelorde viteză pe noile modele.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Volvo, ramane, promotorul, sigurantei, rutiere, Romania, trebuie, faca, pasi, importanti