rss

Volvo scoate din productie motoarele diesel pentru anul viitor

Volvo a anuntat ca cel putin nava sa amirat S90 nu mai este disponibila cu motorizarea diesel.

Volvo scoate din productie motoarele diesel pentru anul viitor

Toate noile modele Volvo lansate începând cu 2019 vor fi disponibile fie în varianta hibrid și motor pe benzină, fie hibrid plug-in și motor pe benzină, fie vehicul full electric.


Aceasta este cea mai comprehensivă strategie de electrificare din industria auto și Volvo Cars a fost primul producător auto tradițional care și-a luat angajamentul electrificării în iulie 2017.


”Viitorul nostru este electric și nu vom mai dezvolta noi generații de motoare diesel”,spune Håkan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars. ”Vom renunța treptat la mașini care au doar motor cu combustie internă, înlocuindu-le cu versiuni hibride cu motor pe benzină ca opțiune tranzitorie în drumul nostru către electrificarea completă. Noul S60 reprezintă următorul pas în acest angajament.”
Luna trecută, Volvo Cars și-a consolidat strategia sa de electrificare, declarând că obiectivul este ca mașinile complet electrice să reprezinte până la 50% din vânzările globale ale companiei până în 2025. Anunțul a fost făcut în cadrul Beijing Auto Show 2018, poziționând compania ca jucător puternic în China, cea mai importantă piață mondială a automobilelor electrificate.


Noul S60, un sedan premium de dimensiuni medii, are la bază platforma scalabilă SPA dezvoltată de Volvo Cars, care stă și la baza modelelor premiate din seria 60 și 90. Varianta estate a lui S60, V60, a fost lansat la începutul anului în Stockholm.

La început, noul S60 va fi disponibil cu o gamă de motoare pe benzină cu patru cilindri Drive-E, dar și cele două versiuni plug-in hibid cu motor pe benzină. Versiunile mild hybrid vor fi disponibile începând de anul viitor.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
volvo renunta la diesel, volvo fara diesel, volvo s90 nu mai are diesel, volvo renunta complet la motoarele diesel, diesel iese din productie, nici un volvo cu motor diesel