rss

VW si Ford pierd din cota de piata din Romania in favoarea japonezilor de la Mazda

Oficial marca Mazda a anuntat ca vanzarile din Romania au atins un nou record.

VW si Ford pierd din cota de piata din Romania in favoarea japonezilor de la Mazda

Vânzările Mazda din România au crescut cu 24% în primele zece luni din 2019.


Mazda a vândut 2.269 de vehicule în România înprimele zece luni, mai mult cu 24% comparativ cu aceeași perioadă din 2018. Celmai vândut model pe piața locală a fost Mazda CX-5 cu 718 unităţi, în timp ceMazda3 a urcat pe locul 2 cu 633 de unități, iar Mazda CX-3 încheie topul cu 478de vehicule comercializate.Mazda a înregistrat o lună record în România în octombrie 2019 cu nu mai puținde 343 de modele comercializate, în creștere cu 90% față de aceeași lună din2018, Mazda3 fiind cel mai solicitat model, urmat de CX-5 și noul CX-30.


„Mazda CX-5 râmâne și la 10 luni cel mai popular model Mazda în România, însăpretendentul la titlu a devenit noua Mazda3. Era de așteptat, întrucât compacta degenerație nouă se prezintă cu un design fluid și impresionant, un interior cuvalențe premium și un pachet de dotări foarte bogat încă de la versiuneastandard.
La acestea se adaugă și noul motor revoluționar Skyactiv-X, care estedeja disponibil la test. CX-3 continuă se păstreze în top trei dar estimarea noastrăeste că va fi curând surclasat de noua Mazda CX-30, SUV-ul compact recentlansat pe piață.


De altfel noile Mazda3 și Mazda CX-30 sunt modelele care aufacilitat și rezultatul record obținut în luna octombrie”, a declarat Cristian Rigu,Country Manager Mazda România.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
vanzari mazda romania, masini mazda romania, cota de piata mazda 2019, cota de piata vw vs ford vs mazda in romania