rss

WLTP scade considerabil vanzarile de masini noi! Si Romania este afectata

Noile norme de testare al emisilor in mod real pentru masinile noi scad vanzarile in luna septembrie.

WLTP scade considerabil vanzarile de masini noi! Si Romania este afectata

De fapt incepand cu data de 1 septembrie nu se mai pot comercializa masina noi care sa nu corespunda normelor WLTP, adica in ciuda faptului ca masina este Euro 6 si daca aceasta nu se incadreaza noilor normle aceasta NU SE MAI POATE VINDE IN UE.


Anumit constructori au ales sa-si faca un stoc considerabil in lunile iulie si august, stoc deja inmatriculat pentru a nu se contrazice cu normele WLTP.
Cine vrea acum sa-si cumpere o masina noua trebuie sa tina cont de aceste norme WLTP, adica vanzatorul NU MAI ARE VOIE sa-ti vanda o masina noua de generatie veche pentru ca aceasta NU SE MAI POATE INMATRICULA LA RAR.


In Germania vanzarile generale au scazut cu pana la 40% fata de aceeasi luna din 2017, de vina fiind in principal lipsa motorizarilor validate WLPT.


Cine a cumparat o masina noua in vara si aceasta nu a fost inregistrata la RAR aceasta NU SE MAI POATE INMATRICULA IN UE! Adica clientul ramane cu masina fara placute de inmatriculare.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probleme wlpt, inamtriculare masina fara wltp, norme wltp neimatriculata, probleme rar emisii wltp, parc auto wltp septembrie 2018