rss

WLTP scoate din vanzare si masinile hibrid! Limita de emisii scoate din productie si hibridele

In Europa incepand cu data de 1 septembrie foarte multe masini hibrid ies de la vanzare pentru ca nu mai sunt compatibile cu noile norme.

WLTP scoate din vanzare si masinile hibrid! Limita de emisii scoate din productie si hibridele

De vina pentru aceasta situatie este reglemetarea WLTP care anunta ca emisile reale ale unei masini trebuie sa fie recalculate conform noilor norme, rezultatul fiind scoaterea de la vanzare al multor masini hibrid mult laudate ca fiind prietene cu mediul inconjurator.Daca pana acum pentru o masina hibrid limita de emisii era de 50 g/CO2, acum aceeleasi masini care erau sub aceasta limita sunt clasate peste cele 50 de grame, deci nu se mai pot comercializa.


Mai jos vezi care sunt masinile hibrid care nu se mai pot vinde de la 1 septembrie in UE:Gama Volvo V60, XC60 , S90 si V90, o versiune a modelului Kia Optima hybrid insa si mult laudatele Mercedes Clasa C si E, cateva versiuni Toyota Prius PHEV sau modelul VW Golf GTE. Aici este inclus si Mini Countryman.
sAutor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
norme wltp hibrid Gama Volvo V60, XC60, S90 si V90, o versiune a modelului Kia Optima hybrid insa si mult laudatele Mercedes Clasa C si E, cateva versiuni Toyota Prius PHEV sau modelul VW Golf GTE. Aici este inclus si Mini Countryman.