rss

Test Drive in premira cu noul Pro C'eed 1.6 CRDi, consum, performante, pret, tren de rulare

Kia a prezentat in premiera nationala noul model de clasa compacta Pro C'eed.

Test Drive in premira cu noul Pro C'eed 1.6 CRDi, consum, performante, pret, tren de rulare

La prima vedere, si in special din fata, noul Pro C'eed se vede clar ca este inrudit in proportie de 100% cu masina deja cunoscuta la noi, masina care a castigat anul trecut titlul de Masina Anului.


Acest Pro C'eed este de fapt versiunea cu doua portiere a cunoscutei masini cu garantie de 7 ani sau 150.000 de km. Pentru a lansa noua versiune cum se cuvine KIA Romania a decis ca cel mai bun loc de a face cunoscuta aceasta noua varianta sa fie chiar in tara unde se produce, respectiv in orasul Zilina din Slovacia.


Acolo KIA construieste peste 250.000 de modele Ceed si Sportage anual, gradul de robotizare al uzinei fiind de peste 80 %.


Rezultatul acestei tehnologii este o eficienta de productie de 98%, fiecare masina care iese pe portiele fabricii primind cea mai mare garantie din Europa.Pro C'eed Noua masina se prezinta din start drept un model dinamic care are menirea de a se adresa celor care doresc pe langa un design usor sportiv, si de un comportament rutier mai rigid specific masinilor cu ambitii sportive.


Inca din primul moment am fost incantati de solutia gasita de Kia la setarea trenului de rulare, mai ferm decat cea a versiunii cu 5 portiere insa intr-o oarecare masura si destul de comfortabila. Pro C'eed nu se doreste sa ofere senzatii pur-sange ci doar sa intareasca acea incredere in virajele luate cu viteza specifice masinlor cu pretentii.


CAROSERIE


Fata de modelul cunscut deja cu cinci portiere noul Pro C'eed oferea cleintului o linie a interiorului complet schimbata. Astfel, inca din primele momente in Pro Ceed pozitia la volan este mult mai joasa, caracteristica sustinuta de noi scaune cu o buna sustinere laterala.Portierele sunt la randul lor de mari dimensiuni pentru a facilita accesul mult mai usor pentru pasagerii din spate. Fata de alte masini de factura europeana, chiar si acesti pasageri din spate pot convietuii fata probleme, spatiul la nivelul capului fiind suficient.


MOTOR


Sub capota deja cunscuta a lui C'eed se ascunde aceelasi motor diesel de 1.6 litri CRDi care dezvolta o putere maxima de 115 CP. Fata de generatia precedenta KIA sustine ca a introdus o distributie pe lant in detrimentul solutiei pe curea mult mai slab anduranta pe parcursul vietii masinii.


Pe langa aceasta noutate sistemul de supraalimentare a fost revizuit complet la fel ca de altfel si introducerea a doi arbori de contrabalansare plozitionati in partea inferioara a motorului.Noxele corespund normelor de poluare Euro 4 fara a fi introdus un sistem de filtru de particule costisitor si dificil de intretinut. De vina pentru aceasta solutie este o noua injectie marca BOSCH care lucreaza la o presiune de 1.600 bar. Pro C'eed vs C'eed Noul Pro C'eed se prezinta pe sosea drept o masina sigura care beneficiaza de un feeling usor sportiv datorita directiei intarite si a trenului de rulare setat mai rigid.Transmisia manuala cu 5 rapoarte este eficienta si facil de utilizat, iar in regim de autostrada aceasta permite masinii sa ruleze in deplin comfort la o viteza de 170 km/h la o turatie de 3.500 rpm.


Consumul de motorina s-a situat la un nivel mediu de 6.6 litri, iar in mediu urban in jur de 8 litri. In concluzie noua masina este mai dinamica decat un C'eed normal, si permite soferului sa aiba chiar excese de sportivitate din cand in cand.


VEZI VIDEO


 


PRO


Design echilibrat al caroseriei, comportament rutier sigur, calitate de fabricatie, diesel de 1.6 litri vioi si economic, pret mai scazut decat un C'eed normal


CONTRA


Linie a caroseriei usor prea anosta pentru un concurent al Opel-ului Astra GTC sau Audi A3, jante pe 17 inch optionale


 

Autor: AL
Sursa: Autolatest & RDR

Tags:
test drive kia pro ceed, primul test cu noua kia ceed, drive test, pro ceed crdi, spatiu interior, acces bancheta spate, vlum portbagaj, 0-1oo km/h, vizita fabrica kia slovacia, kia zilina, unde se produce ceed, calitate de fabricatie, bratislava, hotel hilton slovacia,

CAUTA IN TESTDRIVE

GALERIE FOTO TESTDRIVE

Test efectuat la: 1.04.2008 | 09:20 EEST

SPECIFICATII TEHNICE TEST DRIVE

Test efectuat la: 1.04.2008 | 09:20 EEST

  Cee dpct
MOTOR/ENGINE MOTORL4 Diesel
CAPACITATE (cmc)1582
PUTERE MAXIMA (cp/rpm)115/4000
Moment motor (Nm/rpm)255/1900
DIMENSIUNI LUNGIME (mm)4240
LATIME C(mm)1790
INALTIME(mm)1450
GREUTATE (kg)1267
PERFORMANTE V Max (km/h)188
0-100 km/h (secunde)11.5
Consum Mediu (litri)5.8
PRET fara TVA (euro)
cu TVA (euro)
CAROSERIE Habitaclu8
Calitate de Fabricatie9
Echipare Standard8
Portbagaj7
CONFORT Confort Rulare7
Scaune fata/spate10/7
Climatizare8
Zgomote8
DINAMICA Rafinament Motor9
Reprize8
Consum9
Tractiune9
Franare9

Alte teste

Ultimul test efectuat la: 22.05.2020 | 12:00 EEST