rss

Test cu cel mai bun Pick-Up din Europa! Toyota Hilux 2010 2.5 D-4D 120 CP

Toyota este cel mai mare producator de automobile din lume, si in ciuda unor probleme cu cateva milioane de masini in SUA si Europa, produsele sale continua sa fie extrem de atractive pentru multi clienti.

Test cu cel mai bun Pick-Up din Europa! Toyota Hilux 2010 2.5 D-4D 120 CP
Dintre toate modelele Toyota doua sunt detinute de adevarati fanatici deoarece masinile acestea au o reputatie extrem de buna indiferent de situatia mediatica.

Aceste doua masini poarta numele de Land Cruiser si Hilux.

Primul, Land Cruiser este cunoscut de toata lumea si reprezinta un reper pentru intreaga industrie constructoare de masini cu tractiune integrala.

Cel de-al doilea pe nume Hilux este de fapt si cea mai rezistenta Toyota din gama europeana, masina care se dovedeste un prieten de seama atat pentru cei care lucreaza pe santier cat si pentru cei care iubesc vanatoarea sau pescuitul.

Istoria Hilux

Acest model si-a facut aparitia in urma cu mai bine de trei decenii in SUA si de atunci Toyota ofera pe toate continentele acest model.

Pe continente precum Africa sau Australia nume precum Jeep sau Land Rover sunt aproape necunoscute deoarece „bastinasii” folosesc exclusiv doar Land Cruiser si Hilux.

Pur si simplu aceste masini nici nu ar mai avea nevoie sa poarte pe capota brand-ul Toyota, numele lor fiind in sine un brand extrem de bine cunoscut.

Modelele Toyota Hilux au inceput sa fie comercializate in Europa incepand cu anii 80 cand masini precum Volkswagen Taro sau Opel Pick-Up erau de fapt Toyote Hilux branduite cu siglele lor.

Adevrata explozie pentru Hilux a fost sesizata incepand cu anii 2000 cand japonezii au montat pe acest pick-up motorul diesel de 2.5 litri si 103 CP.

De atunci si pana in prezent acest motor este in continuare utilizat si reprezinta pentru fanii masinii adeavratul cal de povara.

Ultima generatie a masinii a fost prezentata publicului in anul 2005 moment cand concurenta sa directa a fost pur si simplu infranta.

Noul model de Hilux reprezinta in acest moment cea mai buna masina Pick-Up de pe piata auto din Europa, aceasta fiind concurata mai eficient doar de catre modelul Nissan Navara, insa tot timpul Nissan-ul se claseaza pe locul secund.

Hilux 2010

Pentru a face o figura buna si in continuare Toyota a operat cateva modificari masinii anul trecut, aceasta primind un usor facelift la exterior si o noua gama de motorizari.

De fapt aceste motoare sunt aceelasi ca si pana acum, insa care beneficiaza de o putere maxima usor marita.

Cu Hilux prin muntii patriei!

Autolatest a decis ca acest test drive sa nu se desfasoare asa cum fac colegii nostrii din asa-zisa presa auto prin orase ci in mediul natural al masinii, respectiv pe drumurile forestiere si vagaunele clasice alor noastre meleguri mioritice.

Asadar, daca vreti o masina care sa nu aibe probleme cu maretele gropi din sosele si care sa zburde prin zapada de un metru din iernile bucurestene trebuie sa achizitionati un Hilux.

Daca vreti o masina care sa meaga cu peste 180 km/h cu o incarcatura de 1 tona si sa consume in medie extraurban 7 litri de motorina trebuie sa incercati un Hilux.

Daca vreti sa aveti o valoare foarte buna de revanzare chiar si pentru o masina cu 200.000 km la bord si daca vreti sa utilizati o masina care nu se strica trebuie neaparat sa conduceti un Hilux.

Motor

Sub capota masinii din test a tors fara menajamente un diesel cu patru cilindri in linie de 2.5 litri. Acesta nu dezvolta o putere maxima mai mare decat cea a concurentilor sai directi, insa care are un comportament demn de orice camioneta americana.

Motorul consuma in oras 10 litri in medie si este capabil sa ajunga la 100 de km/h in doar 12.5 secunde.

Viteza maxima poate sa depaseasca lejer granita celor 175 km/h afisata de producator.

Capacitatea de incarcare a masinii de aproape 1 tona este cea mai buna din clasa, iar spatiul interior pentru pasagerii din spate este de asemenea cel mai mare din segment.


Concurenta

Modelul de fata are ceva concurenti, insa de fiecare data Toyota a demonstrat ca atunci cand vine vorba de masini Pick-Up nu prea exista concurenta.

Gradul ridicat de fiabilitate, pretul foarte bun de revanzare si habitabilitatea masinii au constituit intodeauna repere de baza pentru Hilux.

Cel mai amenintator concurent al lui Hilux vine tot din Japonia si se numeste Nissan Navara, dar acesta din urma nu a demonstrat o durabilitate la fel de mare ca cea a lui Hilux.

Un alt dezavantaj mare al lui Navara este pretul de achizitie care depaseste 40.000 euro TVA inclus, in timp ce versiunea de top a lui Hilux ( piele, navigatie, cutie automata, pachet off-road) nu trece de 35.000 euro cu toate taxele incluse.


Siguranta

In urma cu doi ani niste ziaristi din Germania au reusit sa rastoarne un Hilux la test-ul elanului fapt care recomanda achizitonarea masini cu sistemul de stabilitate VSC.

Concurentii sai stau mult mai prost la acest capitol unde amintim un esec total al Nissan-ului Navara in 2008 ( airbag-urile s-au deschis prea tarziu) sau Ford-ul Ranger si Mazda BT-50 care au reusit sa castige doar o singura stea la EuroNcap ( in caz de impact sasiul se rupe in doua).

Cel mai sigur Pick-Up modern este Mitsubishi-ul L200 care are 4 stele de siguranta dar care nu ofera un diesel de trei litri sau o caroserie spatioasa.

In plus design-ul ciudat nu face cinste predecesorilor sai.
Autor: Al
Sursa: Autolatest


CAUTA IN TESTDRIVE

GALERIE FOTO TESTDRIVE

Test efectuat la: 21.06.2010 | 03:53 EEST

SPECIFICATII TEHNICE TEST DRIVE

Test efectuat la: 21.06.2010 | 03:53 EEST

  Hiluxpct
MOTOR/ENGINE MOTORL4 Diesel
CAPACITATE (cmc)2494
PUTERE MAXIMA (cp/rpm)144/3200
Moment motor (Nm/rpm)343/1600
DIMENSIUNI LUNGIME (mm)5255
LATIME C(mm)1835
INALTIME(mm)1810
GREUTATE (kg)1865
PERFORMANTE V Max (km/h)170
0-100 km/h (secunde)12.5
Consum Mediu (litri)8.3
PRET fara TVA (euro)23,567
cu TVA (euro)28,045
CAROSERIE Habitaclu9
Calitate de Fabricatie7
Echipare Standard9
Portbagaj10
CONFORT Confort Rulare10
Scaune fata/spate10/9
Climatizare9
Zgomote8
DINAMICA Rafinament Motor9
Reprize6
Consum9
Tractiune10
Franare9

Alte teste

Ultimul test efectuat la: 16.01.2020 | 12:00 EET