rss

Test Drive cu noua Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017

Dacia este una dintre cele mai bine vazute marci pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Test Drive cu noua Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017

Aceasta fraza era cu siguranta una comica daca eram in anii 90, insa acum in 2017 romanii nu mai pot sa fie lasati cand vorbim de masinile de buget.
Fie ca suntem in Romania sau in Danemarca, marca romaneasca Dacia a reusit sa-si castige clientela pentru ca are produse extrem de andurante care sunt comercializate cu preturi de achizite modice.


Masina din acest test drive nu este un IEFTINA pentru ca vorbim de cel mai bine echipat model Dokker din oferta celor de la Mioveni. Este vorba de noul Dokker Stepway in versiunea sa diesel dCI Energy 90 CP.


Citeste testul de anduranta Dokker AICI


DE CE DOKKER SI DE CE STEPWAY?
Toata lumea cunoaste modelul Dokker al celor de la Dacia, o masina venit pentru a schimba in gama vechiul Logan Van bazat tehnic pe modelul Logan I MCV.


Dokker este o masina complet diferita fata de MCV sau restul gamei Dacia pentru ca este un automobil specializat, adica are o caroserie foarte inalta asemenea unui MPV compact, insa o lungine extrem de mica.De fapt Dokker vine pe piata pentru a se integra atat in segmentul MPV compact precum Renault Kangoo Compact cat si Kangoo Maxi, diferentele fiind doar la pretul de achzite unde masina romanilor este cea mai ieftina din ambele clase.


Modelul de fata nu este insa un Dokker de marfa tipic transportatorilor din Romania, ci un Dokker de top care se numeste Stepway asemenea primei generatii de Sandero.


CARE SUNT SCHIMBARILE STEPWAY?
In primul rand un Dokker Stepway are o garda la sol usor marita fata de un model de mare serie, iar linia sa optica este complet diferita. Clientul primeste acum un set complet de bandouri laterale menite a proteja caroseria impotriva zgarieturilor clasice din traficul Bucurestean.


In plus fata de aceste schimbari optice un Dokker Stepway vine standard cu un nivel de echipare de top care implica noi jante din aliaj extrem de interesante pentru o masina Dacia.La interior clientul primeste un Dokker cu toate echipamentele posibile, masina fiind echipata cu sistem de navigatie MediaNav II, Hill Hold, Stop& Start, scaune incalzite electric, oglinzi electrice si scaune ralizate dintr-un material personalizat si de ce nu mult mai bun calitativ.


Pe scurt, aici vorbim de un Dokker complet care nu are nici o probmea a concura un Mercedes Citan intr-o versiune medie de echipare sau chiar si un VW Caddy entry level.Masina romanilor are foarte multe dotari standard pentru care clientii marcilor din Europa de Vest plastesc sume foarte mari la achizitie.


MOTORIZARE ENERGY dCI 90 CP


Sub capota masinii de fata se ascunde clasicul 1.5 dCI de 90 CP, motor care acum in versiunea sa Energy are un nou sistem de injectie si setari complet diferita fata de cel al versiunii de lansare din urma cu 4 ani.
Noul motor este acum mult mai rafinat in utilizare, iar sistemul de atentionare al schimabrii rapoartelor este setat in sfarsit corect, adica soferul trebuie sa schimbe vitezele undeva la peste 2.400 rpm pentru a merge economic cu acest motor.


Transmisia manuala cu 5 trepte are in continuarea cea mai buna timonerie din clasa sa, iar sincronizarea lunga a ultimului raport permite parcurgerea unor distante mari pe autostrazi cu viteze de croaziera de peste 130 km/h.


Singurul inconvenient este sincronizarea prea scurta a primului raport, sistem imprumutat de la fratiorul sau de marfa unde este nevoie de acesta viteze cand mergi in sarcina.
PRO

Imagine de marca


Nivel de echipare Stepway complet


Motor diesel rafinat si relativ sportiv in utilizare


Sistem de navigatie MediaNav II eficient


Raport pret-dotari-valoare de revanzare foarte bun


Doua portiere culisante extrem de eficiente


Sisteme Hill-Hold, Avarii Automate si Stop&Start de ultima generatie


Sistem audio peste media segmentului


 CONTRA


Pret relativ mare de achizite


Tren de rulare zgomotos pe denivalarile scurte


Lipsa senzori de parcare spate


Consum mare in regim de autostrada


Lipsa aer conditinat automat asemenea modelelor Logan

Autor: Autolatest
Sursa: Autolatest

Tags:
test Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, drive test Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, test consum Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, review Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, essai Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, testeauto Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, whattruck Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, autolatest Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, pret Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017, Dacia Dokker Stepway 1.5 dCI Energy 90 CP Euro 6 Stop&Start 2017 vs concurenta sa directa, pret second hand

CAUTA IN TESTDRIVE

GALERIE FOTO TESTDRIVE

Test efectuat la: 18.06.2017 | 12:00 EEST

SPECIFICATII TEHNICE TEST DRIVE

Test efectuat la: 18.06.2017 | 12:00 EEST

  Dokkerpct
MOTOR/ENGINE MOTORL4 Diesel
CAPACITATE (cmc)1461
PUTERE MAXIMA (cp/rpm)90/3750
Moment motor (Nm/rpm)220/1750
DIMENSIUNI LUNGIME (mm)4363
LATIME C(mm)1751
INALTIME(mm)1814
GREUTATE (kg)1280
PERFORMANTE V Max (km/h)165
0-100 km/h (secunde)13.3
Consum Mediu (litri)4.2
PRET fara TVA (euro)-
cu TVA (euro)-
CAROSERIE Habitaclu10
Calitate de Fabricatie8
Echipare Standard10
Portbagaj10
CONFORT Confort Rulare9
Scaune fata/spate10/10
Climatizare8
Zgomote9
DINAMICA Rafinament Motor9
Reprize9
Consum9
Tractiune8
Franare7

Alte teste

Ultimul test efectuat la: 21.09.2020 | 12:00 EEST