rss

Test Drive cu noua Skoda Rapid 2012 1.2 TSI 85 CP

Skoda a lansat in urma cu cateva luni pentru piata din Cehia cea mai noua masina a sa pe nume Rapid.

Test Drive cu noua Skoda Rapid 2012 1.2 TSI 85 CP

Aici nu trebuie sa facem o confuzie cu Aston Martin Rapid pentru ca masina cehilor se adreseaza unei paturi sociale nu foarte inzestrate din punct de vedere financiare pentru sunt cei care achizitioneaza un Aston Martin.


Chiar si asa, noua masina a celor de la Skoda este de altfel un model construit pentru a concura cu succes viitoarea generatie de Dacia Logan II care se asteapta sa fie mult mai mare si de ce nu mult mai bine realizata.


Aceasta strategie a fost aplicata cu succes chiar de catre cei de la Skoda in anii 90 cand au dezvoltata o Octavia I bazata pe Golf IV relativ ieftina si anduranta pe cand acum noua Octavia II facelift concureaza de la egal modele precum VW Jetta sau Renault Fluence si de ce nu Ford Focus Sedan.


Pentru a ramane in segmentul entry-level superior Skoda a dezvoltat acest nou Rapid care are o caroserie clasica Skoda in doua volume si jumatate si care ofera pe deasupra si cel mai mare volum al portbagajului din segment, plus 550 litri.


Spatiul interior este de asemenea la intaltime fiind mult mai bine gandit conform celor de la auto.cz decat cel gasit la interiorul unui Focus Sedan sau chiar si VW Jetta 2012.


Motorizari


Sub capota masinii din acest test drive se ascunde motorul pe benzina de 1.2 litri supraalimentat care dezvolta o putere maxima de 84 CP, motor care nu este foarte puternic insa care se anunta relativ economic.


Sfatul Autolatest daca vreti sa conduceti un Rapid pe benzina este sa alegeti aceelasi motor insa cel cu o putere maxima mai mare de 104 CP sau chiar pe fratiorul 1.4 TSI care dezvolta o putere maxima de 120 CP.


Singura motorizare nerecomandata in nici un caz este motorul pe benzina 1.2 MPI care ofera o putere maxima de 73 CP si care nu se descurca cu transportarea masei maxime la gol a noii masini.


Fanii diesel pot alege ca si pana acum pe intreaga gama Skoda motorul diesel 1.6 TDI care ofera fie 90 CP fie o putere maxima de 104 CP.


PRO


Imagine de marca, calitate buna de fabricatie, comportament rutier sigur, volum al portbagajului mare, optionale multiple, siguranta in exploatare Skoda


CONTRA


Motorul pe benzina 1.2 MPI este anemic si total nerecomandat pentru achizitie, pret foarte mare pentru motorizarile 1.4 TSI si diesel-ul 1.6 TDI de 104 CP, optionale interesante insa realtiv scumpe, lipsa oferte la inceputul comercializariiAutor: Lucian Dumitrescu
Sursa: Autolatest & Auto


CAUTA IN TESTDRIVE

GALERIE FOTO TESTDRIVE

Test efectuat la: 12.07.2012 | 12:00 EEST

SPECIFICATII TEHNICE TEST DRIVE

Test efectuat la: 12.07.2012 | 12:00 EEST

  Rapidpct
MOTOR/ENGINE MOTOR
CAPACITATE (cmc)
PUTERE MAXIMA (cp/rpm)
Moment motor (Nm/rpm)
DIMENSIUNI LUNGIME (mm)
LATIME C(mm)
INALTIME(mm)
GREUTATE (kg)
PERFORMANTE V Max (km/h)
0-100 km/h (secunde)
Consum Mediu (litri)
PRET fara TVA (euro)
cu TVA (euro)
CAROSERIE Habitaclu
Calitate de Fabricatie
Echipare Standard
Portbagaj
CONFORT Confort Rulare
Scaune fata/spate
Climatizare
Zgomote
DINAMICA Rafinament Motor
Reprize
Consum
Tractiune
Franare

Alte teste

Ultimul test efectuat la: 18.12.2020 | 12:00 EET