rss

Peugeot implineste 210 ani de existenta! Peugeot este cea mai veche companie producatoare de automobile din lume

Francezii de la PSA se mandresc cu una dintre cele mai vechi marci auto din intreaga industrie auto.

Peugeot implineste 210 ani de existenta! Peugeot este cea mai veche companie producatoare de automobile din lume

Pe 26 septembrie 1810, societatea PEUGEOT Frères Aînés a fost oficialînființată printr-o contribuție în numerar înregistrată într-un registru disponibilpentru consultare și în prezent la Arhivele Terre-Blanche (Doubs).
Timp demai bine de două secole, familia PEUGEOT a activat în industria modei însecolul 19 – prin sârmele de oțel folosite pentru fustele cu crinolină – apoi înindustria mobilității, a bicicletelor și a automobilelor. Este o marcă formată decreatori, ingineri, designeri, care de mai bine de două secole au spart codurilecu scopul de a regândi standardele mobilității.


Prin această alianță între femeiși bărbați PEUGEOT nu a încetat niciodată să se reinventeze ca marcă. Adevenit de-a lungul anilor și mai puternică pentru a aborda viitorul cuseninătate.Designerii din cadrul studioului PEUGEOT Design Lab au creat un logo specificpentru celebrarea a 210 de existență a Mărcii Leului. Acesta va semna toateevenimentele organizate în cinstea acestei aniversări.Leul, ambasadorul Mărcii, apare aici din profil și este subliniat de o săgeată.Logo-ulface referire la cel mai vechi logo PEUGEOT existent (înregistrat în in 1858) caresimbolizează cele trei calități ale lamelor de fierăstrău PEUGEOT produse laînceputurile mărcii: flexibilitatea lamei, duritatea dinților și viteza tăierii. Săgeataexprimă noțiunea de viteză
Legenda 210 ani este o referință la istoria mărcii, dar și la următorii 210 ani.Culorile negru și alb împrumutate de logo subliniază sobrietatea și frugalitatea,leitmotivul mărcii PEUGEOT. Cercul care încercuiește Leul afirmă logo-ul ca emblemă, o etichetă pecare toată lumea va fi mândră să o adopte.


CITESTE ISTORIA PEUGEOT AICI!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
peugeot 2010, istorie peugeot 2020, marca peugeot 210 ani de existenta, istorie completa peugeot, arhiva istoria peugeot, #210YEARSWITHPEUGEOT