rss

Francezii ofera cele mai economice motoare diesel din lume si in 2020

De fapt daca ne uitam la lista de motorizari pentru masinile de volum vedem ca francezii au ramas singurii care inca mai produc aceste motoare.

Francezii ofera cele mai economice motoare diesel din lume si in 2020

Si aici vorbim de gama Renault/Dacia 1.5 BlueDCI motor gasit pe aproape toate modelele aliantei, motor cu o vechime de peste 15 ani insa care a primit recent un sistem AdBlue pentru a face fata normelor Euro6 TempB.


Pe anumite modele mai exista si un 1.7 BlueDCI care are 150 CP, insa care poate concura fara probleme un diesel de doi litri datorita conceptiei.Cea mai noua motorizare diesel din lume de clasa mica este cea a francezilor de la PSA, respectiv motorul 1.5 BlueHDI de 90-130 CP care are la randul sau AdBlue insa care a fost conceput din start sa fie echipare standard acest sistem.


Surse din cadrul PSA spun ca francezii au pregatit deja si un 1.5BlueHDI capabil sa corespunda normelor de poluare Euro 7, lucru imposibil de atins de catre Renault cu vechiul 1.5 BlueHDI.Tot in acest segment de motoare diesel mici mai intra si KIA/Hyundai care de cativa ani au un exceptional diesel 1.6 CRDI cu MildHybrid si AdBlue capabil sa faca fata orcarei norme de poluare europeana. Acest motor echipeaza majoritatea modelelor Hyundai si KIA din Europa indiferent de segment si are o putere maxima de 136 CP plus un boost de cativa CP in plus pentru cateva secunde.


Din pacate germanii NU MAI AU MOTOARE DIESEL MICI in 2020, modele precum 1.6 TDI fiind scoase din productie pentru ca VW nu a reusit sa faca acest motor cu adevarat ecologic pentru anul 2021 cand intra in vigoare emisiile de maxim 95 g CO2/km.
Fiat inca mai are in gama vechile 1.3 Multijet 95 CP si 1.6 Multijet care din pacate ies la pensie pentru ca nu vor face fata noilor emisii de noxe.


Singura companie germana de volum cu motoare diesel de ultima generatie este OPEL care face parte din grupul PSA si primeste pe aproape toate modelele un exceptional 1.5 BlueHDI care se numeste la Opel CDTI insa care este 1005 frantuzesc!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Francezii, ofera, cele, economice, motoare, diesel, lume, 2020